• pagetitle pagetitle pagetitle

Zo realiseren we samen snel moderne, energiezuinige woonwijken

Met het LeanCity-concept realiseert u binnen afzienbare tijd extra woningen. Flex- of permanente woningen, die samen tijdelijke buurten vormen. Een oplossing die we gezamenlijk kunnen realiseren. Gemeente, corporatie en/of marktpartijen en LeanCity. Wie doet wat?

 

Maak een afspraak  Download brochure

De LeanCity werkwijze

De opdrachtgever organiseert de grondpositie

In een gemiddelde gemeente zijn er meerdere locaties te vinden die zich lenen voor 
flex- of permanente woningen. Braakliggende terreinen bijvoorbeeld, die wachten op herstructurering. Agrarische gebieden die bestemd zijn voor toekomstige bebouwing. Pauzelandschappen die een andere bestemming 
krijgen. En tal van andere onbenutte gebieden, waar woningbouw de uitkomst is.

LeanCity plaatst  woningen en richt  de wijk in

LeanCity realiseert tijdelijke of permanente woonwijken – groot of klein. Van enkele woningen tot tientallen of meer woningen. We bouwen niet, we pláátsen. De hoogwaardige modulaire woningen zijn even snel geplaatst als vérplaatst, of verwijderd. Rond de woningen leggen we een tijdelijke of definitieve infrastructuur aan, en zorgen we voor groen en voorzieningen. Afhankelijk van uw plannen kan dit meer of minder tijdelijk van aard zijn. Elke LeanCity-woning voldoet aan de eisen van bengnormen en bouwbesluiten.

Corporatie en/of marktpartijen investeren en exploiteren

De investering in grond en LeanCity-woningen kunt u beleggen bij een corporatie of marktpartijen als ontwikkelaars of investeringsmaatschappijen. Daarnaast kiezen gemeenten ook voor constructies waarbij de grond in bruikleen of erfpacht wordt gegeven. Wat voor u wijsheid is, hangt sterk af van uw lokale situatie en uw belangen.

Hoofdkantoor Kesteren

Hoofdkantoor Kesteren

Wij nodigen u graag uit op ons hoofdkantoor in Kesteren om alle mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons voor een afspraak. We nemen graag alle tijd voor u. 

Batterijenweg 13c
4041 DA Kesteren
info@leancity.nl
+31(0)488 75 91 00

Het LeanCity team

Het LeanCity team

Vanuit sociale betrokkenheid hebben de broers Mathijs en Adriaan van Leeuwen en vader en zoon Thomas en Jan-Pieter van der Zwaan LeanCity opgericht met een duidelijk doel. Een woningbestand in Nederland helpen realiseren dat berekend is op
behoefte aan woonruimte. Samen met een team van enthousiaste professionals realiseren wij hoogwaardige en duurzame flexwoningen voor vandaag en de toekomst. 

Aanpak woningnood: het bouwen, bestemmen en betaalbaar houden van woningen in het middensegment

De krapte op de woningmarkt neemt verder toe. Ook de prijzen van koopwoningen en de huren in de vrije sector zijn de afgelopen jaren hard gestegen. Daardoor is het voor mensen met een middeninkomen zoals ouderen, starters en jonge gezinnen moeilijk om een betaalbare en geschikte woning te vinden. Vooral in de steden. Circa 1,6 miljoen huishoudens behoren tot deze groep. Tot 2030 moeten daarom 74.000 middenhuurwoningen worden bijgebouwd. Bovendien moeten deze woningen betaalbaar zijn en terecht komen bij de doelgroepen waarvoor ze bedoeld zijn. Minister Ollongren (BZK) zet daarom in op het verder reguleren van dit deel van de huursector.

- Marije van Mannekes, Pels Rijcken
Persoonlijk gesprek

Maakt u ruimte voor een persoonlijk gesprek op maat?

Hoe snel kunt u extra woningen realiseren – flexwoningen die geschikt zijn voor tijdelijke of permanente bewoning? Hoeveel stappen moet u zetten, hoeveel hobbels overwinnen? De situatie verschilt per gemeente. Maar als de noodzaak van extra woningen voor iedereen helder is, kunt u snel schakelen. In een persoonlijk gesprek geven wij advies op maat.

Afspraak maken

 

Snelle plaatsing van modulaire woningen

Elke woning bestaat uit één of meerdere kant en klare units, die binnen een dag geplaatst kunnen worden. De enige voorbereidingen die we daarvoor moeten treffen, is het aanleggen van nutsvoorzieningen en het aanbrengen van een fundatie. Zijn de woningen aangesloten en is de buitenruimte voorzien van de noodzakelijke inrichting, dan zijn ze klaar voor bewoning. 

Vandaag gras, morgen <br/>een tijdelijke buurt. <br/>Overmorgen misschien </br/>definitief een woonwijk. <br/>De LeanCity-woningen <br/>zijn erop gemaakt. Vandaag gras, morgen <br/>een tijdelijke buurt. <br/>Overmorgen misschien </br/>definitief een woonwijk. <br/>De LeanCity-woningen <br/>zijn erop gemaakt.
Vandaag gras, morgen <br/>een tijdelijke buurt. <br/>Overmorgen misschien </br/>definitief een woonwijk. <br/>De LeanCity-woningen <br/>zijn erop gemaakt.

Vandaag gras, morgen
een tijdelijke buurt.
Overmorgen misschien
definitief een woonwijk.
De LeanCity-woningen
zijn erop gemaakt.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.