• pagetitle pagetitle pagetitle

Neem contact op

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren graag naar uw wensen en ideeën, en beantwoorden al uw vragen én maken graag voor u alvast een globale of nauwkeurige offerte.

Informatie aanvragen

Contactgegevens

info@Leancity.nl
+31(0)6 21 95 14 00
LinkedIn

Adresgegevens

Bezoekadres op afspraak 
Batterijenweg 13c
4041 DA Kesteren

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur

Veelgestelde vragen

 • Wat is modulair bouwen? Het grote voordeel van modulair bouwen
  Modulair bouwen is het nieuwe bouwen. De autobranche bewijst al 100 jaa dat dit de perfecte oplossing is. Ook in de woningbouw zijn we nu op dit punt gekomen. Alle grote spelers in de bouw zijn bezig om fabrieken op te starten die  woningen kant en klaar in modules bouwen.In de fabriek worden de woningen compleet gebouwd waarna ze op de bouwlocatie gekoppeld worden. Daar waar de meeste bouwbedrijven aan het opstarten zijn, bouwen wij al enkele jaren met deze nieuwe standaard. 
   
  De grote voordelen hiervan zijn dat er met heel veel precisie wordt gebouwd. Daarnaast wordt er gebouwd in de ideale temperatuur zodat het tegelen van een badkamer, het afkitten van kozijnen enzovoort, veel beter gebeurd. Ook hebben regen en andere weersinvloeden geen invloed op de bouwkwaliteit en de bouwduur omdat wij 24/7 binnen bouwen in de ideale omstandigheden. Daarnaast zorgen wij goed voor ons personeel. Zij werken in een warme omgeving met ideaal licht. In het bedrijfsgebouw hebben we sanitaire ruimtes i.p.v. dixies en zijn er kantines waarin tijdens de pauze kan worden genoten van een kop koffie en welverdiende rust. Er zijn nog heel veel andere voordelen die willen we graag overhouden voor in het persoonlijke gesprek met u. 
 • Milieu, Stikstof, materiaalverspilling en afvalrecycling? Modulair bouwen is goed voor het milieu
  Nog een ander groot voordeel van modulair bouwen is dat wij op de bouwkavel een groot verschil maken als het gaat om milieu. Zo stoten wij nagenoeg geen stikstof uit in die ene dag dat wij er zijn. We gebruiken slechts een kraan waarmee de modules op de plek worden geplaatst en gekoppeld. In totaal staat de kraan 4 uur aan. Modulair bouwen is dus ideaal wanneer gemeentes hier tegenaan lopen of wanneer u naast een natura 2000 gebied wilt gaan wonen.
   
  Bij traditionele bouw wordt gebruik gemaakt van bouwbusjes, die dag in dag uit af en aan rijden. Een enorme belasting voor het milieu. Toeleveranciers die soms om iets kleins komen leveren. Kachels die aanstaan terwijl de woning nog niet dicht is maar enkel met plastic voor de ramen heeft waardoor veel energie verbrast wordt. Ook is er slingerend afval wat in het riool of de natuur terecht komt en afval wat allemaal in één container wordt gegooid niet goed voor het milieu. Op bouwplaatsen wordt veel materiaal weg gegooid omdat het vaak meer kost om het mee te nemen naar een nieuwe bouwplaats. Bij modulair Bouwen is dit niet. Door te bouwen in de fabriek waait het afval niet weg, wordt afval gesorteerd zodat het hergebruikt wordt en worden materialen die over zijn terug gelegd in het magazijn. Zo gaan we beter om met onze planeet en alles wat daar bij hoort.  
 • Wat zijn flexwoningen? Flexwoningen hebben de toekomst
  Een Flex woning is een nieuw begrip in Nederland. Het betekent dat je een complete woning in 24 uur compleet bewoonbaar neerzet en dezelfde woning ook weer eenvoudig kunt verwijderen. Hierdoor valt de woning in een andere wetgeving als het gaat om bestemmingplannen waardoor de woningen veel sneller toegestaan worden dan normaal. 
   
 • Wat betekent bouwbesluit? Het Bouwbesluit 2012 bevat voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu.

  Alle bouwwerken moeten voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Dit is wet- en regelgeving waarbij alles omtrent veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu is geregeld. Bij LeanCity is dit niet iets waar we aan moeten voldoen, het onze standaard. Veel van deze zaken zijn al automatisch geregeld door de nieuwe manier van bouwen. Het modulair bouwen.

 • Wat betekent BENG normering? Beng (Bijna Energieneutrale Gebouwen)

  Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Voor alle permanente nieuwbouw woningen geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de voorwaarden van bijna energie neutrale gebouwen.  Onze woningen voldoen aan alle eisen binnen deze BENG-normering. (in ons geval dus ook de Flexwoningen)

 • Wat is circulair bouwen en voldoen jullie hieraan? Duurzaam bouwen voor nu en de toekomst

  Circulair bouwen is een term die steeds belangrijker wordt. Het betekent dat objecten duurzaam gebouwd moeten worden. Denk aan duurzaam geplant hout wat weer hergebruikt kan worden. Veel bouwers roepen dat ze circulair bouwen doordat ze materialen toepassen die hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Waar je echter tegen aan loopt is dat het vaak veel geld kost om een huis stukje voor stukje af te breken. Dit kost zoveel geld dat dit niet gebeurd. Een woning wordt dan vaak met de kraan gesloopt en alles in grote afvalcontainers afgevoerd. Dan lijkt het aan de voorkant zo mooi maar het effect is er niet. LeanCity heeft daar de oplossing voor. Onze woningen worden in 24 uur compleet geplaatst. In tegenstelling tot veel andere woningen (bijvoorbeeld Prefabbouw) zijn onze woningen ook in 24 uur weer weg te halen zonder dat deze gesloopt worden. Is er ergens in een regio sprake van krimp dan ontstaat er vaak leegstand en verpaupering. Bij LeanCity verplaatsen we de woning naar een gebied waar er woningbehoefte is of waar onzuinige woningen staan. Vervolgens wordt de kavel weer terug gegeven aan de natuur. Dit noemen wij echt Circulair.

 • Bouwen jullie houtbouw of staalbouw? Circulair bouwen heeft de toekomst

  Een steeds meer gehoorde opmerking is dat materialen in de toekomst minder uit beton zullen bestaan. Iedere partij is verplicht na te denken over circulair bouwen. LeanCity bouwt nu al op een duurzame manier met enkel duurzame materialen.

 • Onder welk energielabel vallen deze woningen? Wij hanteren minimaal het A+++ energielabel

  De woning heeft een A+++ of zelfs een A++++ energielabel. Het vierde plusje is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen u wilt. De rest hebben wij standaard al voor u geregeld.

 • Kan ik deze woning ook casco kopen? Wat zijn de mogelijkheden voor casco oplevering
  De prijslijst is zo opgebouwd dat u precies inzage heeft in wat u krijgt en waar u de keuze heeft zaken zelf te regelen. Heel transparant en gemakkelijk.
   
 • Welke fundering is er nodig? Funderen van een LeanCity woning is zo geregeld

  Voor de meeste plaatsen in Nederland is een fundering van betonplaten van ca 12cm met een zandbed van 20cm perfect. Door middel van een sonderingsonderzoek ziet u precies of dit ook voor uw kavel geldt.  

 • Hoelang duurt de bouw op de kavel? In een mum van tijd een hoogwaardige woning

  Wanneer wij alle delen van de woning compleet hebben nagelopen in de fabriek worden ze ingepakt voor transport. Je wilt natuurlijk geen insecten op je binnendeur hebben als de woning aankomt op de locatie. Als wij aankomen bij uw kavel is het doorgaans 4 tot 8 uur werk om de verschillende modules aan elkaar te koppelen. In dezelfde tijd sluiten wij de nutsvoorzieningen aan. Het water, elektra, internet en riool. De aansluitingen zijn allemaal al kant en klaar in de woning aanwezig. Het is letterlijk plug and play. Na deze dag werkt de badkamer, het toilet, keukenapparatuur, internet en riolering. Hierna hebben wij doorgaans nog een paar dagen nodig om één en ander af te werken. Denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen op het dak of het buitenlampje aan de voordeur. Na deze paar dagen kunt u uw meubels neerzetten en genieten van uw nieuwe woning.

 • Als ik de woning compleet bestel, wat moet ik daarna nog regelen? Laat u compleet ontzorgen

  Heel erg weinig. U krijgt van ons een tekening van de woning en een tekening waar de betonnen fundering moet komen. Verder informatie over waar de nutsvoorzieningen uit de grond naar boven moeten komen, zodat wij aankomst van de woning wij deze direct voor u aansluiten. De nutsvoorzieningen kunt u bestellen bij de leverancier en de betonnen fundering bij de grondwerker.  Uw grondwerker begrijpt precies wat hij moet doen als hij de tekening ziet en is doorgaans binnen 1 dag klaar. Als de woning staat hoeft u enkel nog de tuin aan te leggen… en klaar.  

 • Hoe wordt de woning verwarmd? Kies voor duurzame verwarmingssystemen

  U heeft diverse keuzes die overzichtelijk in de optielijst staanvermeld. Doorgaans is het zo dat de woning wordt verwarmt met een lucht-lucht warmtepomp i.c.m. met vloerverwarming. Deze is laag in onderhoudskosten en neemt weinig ruimte in beslag. Tevens wordt het tapwater op die manier verwarmt. U kunt er ook voor kiezen om geen vloerverwarming te doen op basis van slangen gevuld met water maar voor een volledig elektrische vloerverwarming of door het verwarmen via de splitairco die ook kan verwarmen.

 • Waar wordt de vloer van gemaakt in een modulaire woning? LeanCity vloeren zijn klaar voor vloerverwarming

  Het verschilt erg per bedrijf wat de bouwwijze is. Onze woningen hebben een betonnen vloer met daarin gegoten leidingen voor de vloerverwarming en stalen spanten van het frame van de woning. Door staalbouw toe te passen met een betonvloer kan de woning ook in aardbevingsgebieden geplaatst worden omdat ze zeer sterk zijn. Benieuwd hoe dit werkt? Maak gerust een afspraak.

 • Regelen jullie ook zaken als de warmtepomp? Een warmtepomp zorgt voor betaalbare energie

  Ja dat klopt. Wanneer u een woning bestelt kunt u voor compleet of casco kiezen. Het grote voordeel van ‘compleet' kiezen is dat u niet met meerdere partijen zaken hoeft te doen. U heeft één aanspreekpunt, één bouwbegeleider die u informeert en met u afstemt. Daarnaast zijn bijna alle technische installaties al in de fabriek door ons gemonteerd. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de badkamer compleet is betegeld, douchewanden gemonteerd, wasbakken voorzien van kranen, enz.

 • Kan een flex woning ook voldoen aan de vaste bestemming? LeanCity biedt oplossingen voor ieder type woonvraag

  De meeste flexwoningen voldoen niet aan de eisen waar een woning voor permanent wonen aan moet voldoen. De meeste flexwoningen zijn kleiner dan de gestelde en comfortabele wooneisen of voldoen niet aan de BENG normering. Ook worden er voor flexwoningen doorgaans minder eisen gesteld op gebied van kwaliteit. Leancity heeft een woning die volledig voldoet aan permanent wonen. Op basis daarvan zijn onze architecten en constructeurs aan het werk gegaan. Daarna hebben we tegen elkaar gezegd, is het mogelijk om deze woning ook als Flex woning te betitelen. Dit is ons gelukt. De woning van de toekomst voldoet aan de allernieuwste standaards, wetgeving en luxe en kan indien gewenst zonder enige aanpassing geplaatst worden onder de noemer Flex. Daar zijn we best een beetje trots op.

 • Heb ik keuze in buitenafwerking en zo ja welke? Voor iedere smaak een passende gevel afwerking

  Ja zeker. Door de vele soorten gevelbekleding zijn onze woningen in ieder gebied toepasbaar. Van steen, gestuct, toepassing van ecologische hout, sedum, staal, glas, composiet enzovoort, er vele mogelijkheden. Op die manier is het mogelijk uw woning zo te bestellen dat deze aan de door de gemeente gestelde eisen voldoet. 

 • Wat betekent een onderhoudsvriendelijke woning? Kies voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke woning

  Deze vraag is in het algemeen moeilijk in te vullen doordat iedereen hier verschillende naar kijkt. Bij ons staat u zelf aan het roer en bepaalt u dit grotendeels zelf. Door de juiste materialen te kiezen durven wij te zeggen dat het mogelijk is een woning samen te stellen waar u heel weinig onderhoud aan heeft. Denk aan de hoge kwaliteit en de in kleur gemaakte raamkozijnen en deuren, maar ook keramiek of composiet gevelmateriaal is onderhoudsarm. Eens in de zoveel tijd wassen en uw woning is weer als nieuw.

 • Wat als de woningstijl door de jaren heen is veranderd. Is dit dan nog aan te passen? Modulaire systemen bieden de oplossing

  Doordat onze woningen eerst worden opgebouwd uit een totaal stalen frame met daartussen de twee soorten isolatie die wij toepassen, zijn de binnen en buitenwanden puur voor de optische afwerking. Dit betekent dat deze eenvoudig compleet te vervangen zijn. Wilt u eens iets anders dan de rode steen look? Kies dan voor bijvoorbeeld een wit gestucte woning. Dit is in een hele korte tijd geregeld tegen een betaalbare prijs. Wilt u weten hoe deze verschillen eruit zien? Maak een afspraak bij ons in Kesteren. Hier kunt u woningen zien met diverse opbouwmogelijkheden. 

 • Komen er nog kosten bij de woning van een architect, beng berekening? Transparante offertes

  LeanCity heeft een aantal modellen, zoals de Manhattan, die geheel uitgewerkt zijn. Dit houdt in dat u geen constructieberekening, architect of andere gebruikelijke kosten heeft. De prijs in de prijslijst is dus de prijs. Hoe fijn is dat.

 • Heb ik een woonbestemming nodig om deze woning te plaatsen? Afwijken van bestaande bestemmingsplannen

  In Nederland is normaal gesproken een bestemming 'wonen' nodig om een woning te mogen bouwen. Het grote nadeel hiervan is dat wanneer een kavel de bestemming ‘agrarisch' heeft je eerst een bestemmingsplanwijziging moet aanvragen wat soms erg veel tijd kost. Omdat onze woning voldoet aan zowel flex wonen als permanent wonen is het mogelijk om met toestemming van het B&W hiervan af te wijken. De woning wordt dan geplaatst op basis van flexwonen wat voor een periode van 10 of 15 jaar geldt. In die tussentijd kunt u de bestemming laten aanpassen naar ‘wonen'. 

 • Wat betekent casco opgeleverd? Kies voor casco of casco +

  Casco betekent doorgaans dat een woning wordt gebouwd en in onafgewerkte staat wordt opgeleverd. In veel gevallen is dit ook zo. In ons geval gaan wij een stap verder. Casco betekent bij ons dat de woning aan de buitenzijde geheel klaar wordt opgeleverd inclusief buitenverlichting, hang en sluitwerk, tripple glas, trap naar de bovenverdieping, gestucte wanden, aansluitingen voor de keuken, compleet afgewerkte badkamer, compleet afgewerkt toilet. Daarnaast kunt u nog voor extra opties kiezen zodat u casco plus heeft. Deze opties ziet u in onze prijslijst.

 • Wat betekent compleet opgeleverd? Zijn de woningen turn key op te leveren?

  Een woning compleet opgeleverd betekent dat u enkel uw meubels nog in de woning hoeft te zetten en klaar bent u. De verlichting in het plafon is gemonteerd, de vloeren in alle vertrekken liggen er in, de airconditioning is gebruiksklaar en de vaatwasser kan worden aangezet. Het is mogelijk de woning op deze manier opgeleverd te krijgen. In Kesteren staat een demowoning. Hier kunt u precies zien hoe dit in zijn werk gaat. 

 • Kan de bouwprijs tussentijds wijzigen bij modulaire bouw?

  Bij veel nieuwbouwprojecten staat in de kleine lettertjes dat het mogelijk is dat de bouwprijs tussentijds wijzigt waardoor deze zomaar 20% kan stijgen. Hoe is dit bij modulaire bouw?

  Wanneer u de handtekening plaatst op de bestelling gaan wij direct aan de slag. Dat betekent dat alle materialen worden besteld zodat de bouw voorspoedig loopt, de materialen in de fabriek worden opgeslagen en zullen uiteraard snel binnen zijn. Hierdoor staat de prijs op de getekende order vast en wordt u niet achteraf geconfronteerd met onverwachtse kosten

   

 • Hoelang duurt de bouw van een modulaire woning? Hoe snel kan ik de flexwoning in gebruik nemen?

  Vanaf de datum van het tekenen van het contract hebben wij ca. 20 weken nodig om de woning compleet te bouwen. Hierna worden de controles uitgevoerd en transport van de verschillende modules ingang gezet. Dit proces duurt ca. 2 weken. Voor hele afwijkende modellen en uitvoeringen kan dit iets afwijken.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.